Udskriv

Bassinprøver

Skrevet af Administrator .

Trænere og hjælpetrænere har i denne weekend igen bestået den årligt tilbagevendende bassinprøve
I den netop overståede weekend har alle trænerne i Farum Svømmeklub bestået Bassinprøven. Det er et krav til alle trænere i Farum Svømmeklub for at kunne undervise, da den sikrer, at man til dagligt har et overblik over sikkerheden i undervisningen og at man i en nødsituation kan handle hurtigt og effektivt.
 
Alle tager den
Først når man inden årets udgang fylder 17 år kan man modtage et bevis på, at prøven er bestået. Alle, som er under 17 år, får kun en bekræftelse af, at prøven er taget og bestået. Forskellen er, at man med et prøvebevis kan stå til ansvar for eksempelvis overvågning af et bassin. Vi har valgt også at give dem under 17 år en chance for at prøve kræfter med prøven, da vi mener, at det er en forudsætning for god sikkerhed, at de unge har kendskab til sikkerhedsprocedurerne og ligeledes har så gode redskaber som muligt til at kunne handle i en nødsituation.
 
Krav
En dommer med gyldig licens fra Dansk Svømmeunion dømmer deltagerne bestået efter endt prøve. Prøven består af en anlægsdel, en formprøve, en redningsdel og en mundtlig eksamination, herunder
         Fremvisning og gennemgang af sikkerhedsforanstaltningerne på anlægget
         Udspring efterfulgt af 200 m svømning
         To på hinanden følgende dykninger
         Redning af panisk nødstedt
         Redning af bevidstløs voksen i samarbejde med hjælper
         Redning af bevidstløst barn uden hjælper
         Håndtering af nakkeskade
 
Kompetencer
Disse prøvelser har til formål at undersøge om trænerne er fysisk i stand til at håndtere en skadessituation, men i høj grad også om de kan handle hurtigt og effektivt. Når trænerne har taget prøven, viser det, at de er i stand til at
 
         Bevare overblik og uddelegere arbejdsopgaver i en redningsaktion
         Har overskud i vand, kan svømme, dykke, opsamle, bjærge og ophale
         Udføre hjerte-lunge-redning alene og i samarbejde, med og uden genoplivningsudstyr

 
På den igen til næste år
Prøven skal tages én gang om året for at opretholde sikkerhedsniveauet, så selvom alle lige har været igennem, skal de til prøve igen om et år.
 
Læs mere på http://www.svoem.org