Udskriv

Råd og vejledning til Triatlon

.

Kære deltagere i Farum Familie Triathlon

 
Så er det på søndag det går løs, her følger lidt råd og vejledning inden stævnet. Ved lukningen af online tilmelding var vi 164 tilmeldte, med nogenlunde lige mange på kort og lang rute, så alt tyder på at vi bliver flere end de 128, der gennemførte sidste år.
 
Program for dagen:  
9:30 Officialsmøde
9:30 Indskrivning åbner
10:00-10:50 Indsvømning (for dem der vil varme op)
10:30 Indskrivning lukker
11.00 1. heat: Lang rute (startnumre 1000)
Ca. 11.10 2. heat: Lang rute (startnumre 2000)
Ca. 11.25 3.heat: Kort rute (startnumre 3000)
Ca. 11.40 4. heat Kort rute (startnumre 4000)
Ca. 13:00 Præmieoverrækkelse
 
Kom i god tid. Kort rute har skifteplads på græsområdet lige foran hallen. Lang rute har skifteplads i cykelstativerne ved legepladsen. Er du i tvivl om noget så spørg en official. Anbring cykel, hjelm og sko, det kan være en god ide med et ekstra håndklæde til at stå på, da underlaget kan være grus. Husk også en drikkedunk til cykelturen. Skiftepladserne vil naturligvis hele tiden være under opsyn.
 
Gå derefter til indskrivning i officialsteltet i målområdet. Find dit startnummer på de ophængte startlister, vi starter med startnummer 10xx, derefter følger 20xx, 30xx og 40xx. Første ciffer angiver heatnummer. Der er elektronisk tidtagning og du får et armbånd med stregkode / startnummer. Armbåndet er vandfast og skal bæres under hele løbet.  Har man ikke fået betalt via kontooverførsel, skal man have lige penge med, det er ikke muligt at betale med Dankort. Der er også åbent for eftertilmelding frem til 10.30 mod et ekstra gebyr på 25 kr. Eftertilmeldere bedes også have lige penge med.
 
Når du har fået startnummer, så gå en tur rundt i målområdet og find ud af hvilken vej man cykler ud, hvor løberuten starter og hvor målstregen er. Gå derefter ind i svømmehallens omklædning, aflever dit tøj til garderobevagten, gå i brusebad, skift til badetøj og gå ind i den store hal og gør klar til svømning.
 
I det første heat, der sendes af sted på lang rute, skal vi formodentlig finde vinderen af åben klasse. Nogle af Danmarks hurtigste svømmere vil være i vandet når Farum Svømmeklubs elitehold på bane 5 og 6 giver den gas. Men i år er der også en del triatleter tilmeldt fra andre klubber, så der bliver uden tvivl hård kamp ude på ruterne når triatleterne skal forsøge at indhente det forspring, som man må formode svømmerne får. Andet heat er også lang rute og her skal vinderen af yngste årgangsklasse findes. Tredje og fjerde heat er den korte rute, hvor familierne formodes at løbe sammen.
 
Der startes i den dybe ende af svømmehallen (ved vipperne), så udgang af hallen efter svømning er i hjørnet, direkte ud til skiftepladsen. Banefordeling sker ved navneopråb. Der sendes 40-45 svømmere af sted ad gangen ca. 7-8 på hver bane, og der svømmes i højre side. Der må gerne startes i vandet, hvis man ikke vil hoppe i fra kanten. Der aftales indbyrdes mellem de 7-8 hvordan starten skal foregå, for at den ikke bliver kaotisk. Starten bliver skudt i gang med startpistol. Banetællere vil holde styr på at man svømmer det man skal, man skal røre bassinkanten hver gang man vender og når man er færdig.
 
Efter svømningen bevæger man sig ud til sin cykel og tager tøj, hjelm og sko på. De fleste triatleter cykler med badetøjet indenunder cykeltøjet/løbetøjet, vil man have badetøjet af må man dække sig med et håndklæde imens. Husk at vores små begyndere skal have lidt varmt tøj på til cykelturen, sidste år var der en del der synes det var lidt koldt.
 
Meget vigtigt! Under cyklingen skal alle være iført fastspændt hjelm! Man får ikke lov til at køre ud på ruten før hjelmen er spændt. Ruterne vil ikke være afspærret for trafik, så de almindelige færdselsregler skal overholdes.
Man kører ligeud hvis intet andet er angivet, der vil være vejvisere eller tydelig pileafmærkning hver gang man skal dreje. Under cyklingen skal der holdes til højre, man må ikke ligge side om side undtagen ved overhalinger. Man må derimod gerne ligge på hjul af hinanden. Både kort og lang rute er en rundstrækning, et skilt vil tydeligt vise retning for 2. tur eller mod mål. Der skal køres to runder af både kort og lang rute. Kommer du i tvivl så stop op og spørg en official. Man afslutter cyklingen, ved at sætte cyklen tilbage på den plads, hvor man startede.
 
Ved starten af løberuten vil der være forplejning i form af vand og frugt.
Kort rute løber én runde på løberuten. Mens lang rute skal løbe 3 runder. Husk at løbe i højre side af stierne, så der er plads til overhalinger.
Lige før start af 2. runde skal løberne tage en rød snor fra et bord, som hænges om halsen eller vikles om håndleddet. Lige før start af 3. runde skal løberne tage en gul snor, som også hænges om halsen. Når man så kommer i mål er snorene bevis på at man faktisk har løbet alle 3 runder. Dette vil være tydeligt skiltet.
 
Når man kommer i mål skal man med det samme have skannet stregkoden på sit armbånd. Dette gøres ved at føre hånden ind under stregkodelæseren og når man hør et bip er man registreret. Hvis man kommer i mål samtidig med andre er det vigtigt at man bliver skannet i samme rækkefølge. Tiden korrigeres for evt. ventetid. Tiden måles i 1/10 sekunder. Der gives medaljer til alle børn under 16 år, der gennemfører. Der vil efter stævnet være sandwich, frugt og noget at drikke. Ca. kl. 13.00 vil der være medaljeoverrækkelse til nummer 1, 2 og 3 i hver præmiegruppe. Bliv endelig og vær med til at give en hånd til medaljetagerne, måske er du selv én af dem. Den endelige resultatliste og billeder fra stævnet vil blive offentliggjort på hjemmesiden i løbet af søndagen.
 
Præmiegrupper:
Kort rute:
Årgang 2000 og yngre
Årgang 1999-1997
Lang rute:
Årgang 1997 og yngre
Årgang 1996-1994
Åben klasse
 
(Præmierne er sponseret af Cykel Shop´n, Farum Hovedgade 29)
 
Rigtig god tur på søndag
Sportslige Hilsner
Farum Svømmeklub
 
PS. Husk at der er gratis svømmetræning for alle tilmeldte fredag 14. maj fra 19-20 i Farum Svømmehal.