Officials

official1

 

Farum Svømmeklubs Officialuddannelse

Farum Svømmeklub har sammensat sin egen officialuddannelse. Uddannelsen består af Dansk Svømmeunions officialkurser modul 1 og modul 2. Afslutningsvis en praktisk erfaring ved et svømmestævne. Hele uddannelsen kan gennemføres over 2 måneder i Farum Svømmehal eller gennem separate kurser i Dansk Svømmeunions officialprogram.

Når Farum Svømmeklub deltager i svømmestævner, skal klubben stille med mellem 2 og 6 dommeruddannede officials pr. dag. Kan vi ikke stille med det påkrævede antal officials, kan vi ikke få lov at stille op til stævnerne. Tidtagerfunktionen kan alene ikke bruges mere, da næsten alle de stævner vi deltager i har el-tid og derfor ikke bruger stopure.

Alle kan tage officialuddannelsen og blive en del af klubbens team af officials.
Du kommer som official til at opleve svømmesporten og en masse god svømning helt tæt på.

 

Officialuddannelsens opbygning

official3

Modul 1 - 4 timer
Tidtager- og stævnefunktion
Formålet er at uddanne dig i tidtagerfunktionen, samt få et udbredt kendskab til konkurrencesvømningens organisation.

Modul 2 – 8 timer
Bane, mål- og vendedommerfunktion
Formålet er at uddanne dig i mål- bane- og vendedommerfunktionen. Der uddannes i FINA’s regler. FINA er svømmeforbundenes verdensorganisation og ved stævner rundt om i verden dømmes efter de samme regler fastsat af FINA. Det er lige stævner som NS Mini til OL og verdensmesterskaber.

Svømmestævne - 6 timer
Praktisk erfaring
Formålet er hurtigt muligt efter at du har gennemført den teoretiske del, at komme ud til et svømmestævne, hvor du i praksis kan afprøve de ting du har lært. Målet er at give dig tryghed i officialfunktionerne. Ved stævnet støttes du af en erfaren officialuddannet.

 

Udover Farum Svømmeklubs officialuddannelse har du mulighed for at videreuddanne dig i andre officialfunktioner gennem Dansk Svømmeunions officialprogram.
Eksempelvis som starter og overdommer, eller en anden ledende officialfunktion.

 

Krav om officialuddannelse
Dette gælder IKKE Medley 2

For at dyrke konkurrencesvømning i Farum Svømmeklub, er et af kravene, at minimum en af barnets forældre har gennemført Farum Svømmeklubs officialuddannelse og er aktiv official ved svømmestævner i løbet af sæsonen. Officialuddannelsen skal gennemføres indenfor de første 9 måneder fra barnet er påbegyndt konkurrencesvømning i Farum Svømmeklub.

 

Hvordan får jeg en officialuddannelse?

Kontakt klubbens officialkoordinator på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. for at høre mere om dine muligheder for at tage officialuddannelsen eller hvis du har lyst til at tage en videreuddannelse. Farum Svømmeklub betaler for uddannelsen.

Du kan læse meget mere om de enkelte kurser på Dansk Svømmeunions hjemmeside: http://www.svoem.org/Kurser/Officials-kurser