Udskriv

Resultater fra VM i Canada

.

Omega Timing VM-K

Anders Lie

10. dec (indledende):

Anders Lie svømmede 100m fri og var igen landet i heat 1, fordi han ikke har svømmet distancen i mere end et år og derfor ingen tilmeldingstid havde. Men det forhindrede ikke Anders i at svømme sit eget løb, og han satte med tiden 47.81 en stor PR, som jo også skyldes, at han ikke har svømmet distancen i flere år. Tiden rakte længe til at ligge i spidsen for feltet, men i de sidste heats blev Anders lige akkurat overhalet af 16 andre svømmere, og misser derfor semifinalen med 3/100 sek på en 17. plads. Ærgerligt, for jeg tror såmænd godt, der kunne have været en dansk rekord i Anders, hvis han havde svømmet i nat.

Nu er VM så slut for de to Farum-svømmere, og vi ser frem til at begge er med på Farums hold til de danske holdmesterskaber i næste weeken den 17-18. december i Bellahøj.

vmk 0039. dec (finaler):
Den danske holdkap i 4x200m fri med Anders Lie satte igen i finalen ny dansk og nordisk rekord med tiden 6.54.49.

Tiden rakte til en 5. plads, men sjældent har et dansk herrehold været så tæt på en medalje som i nattens finaleløb, hvor der var byttet lidt om på rækkefølgen, så Anders havde fået sidsteturen.
Sebastian Ovesen startede igen, men kunne ikk eleve helt op til indledende og var 0,8 sek over sin tid i formiddags. Daniel Skaaning var en anelse langsommere, og efter 400m så det ikke ud til, at det skulle blive et spændende løb. Frans Johannessen på tredjeturen var hurtigere end i formiddags og da Anders sprang i vandet, var der "kun" små 4 meter op til det sjove. Anders lagde fra land i et drabeligt tempo (22.6 og 48.5) og pludselig lå Anders næsten side om side med fronten af feltet. Ved vendingen på 750m var Anders næsten oppe på 4. pladsen, og man måtte lige rejse sig i stolen, mens de sidste 50m blev svømmet. Men der var alligevel for langt op for Anders, som alligevel svømmede en fantomtid på 1.41.89, og dermed var helt udslagsgivende for endnu en dansk og nordisk rekord. Super spændende og flot svømmet af de danske herrer.

Magnus Jákupsson

9. dec (indledende): Magnus svømmede 50m fly i tiden 23.77. Tiden er PR med 0,11 sek i forhold til den tid han svømmede for 14 dage siden til DM-K. Det var et godt løb for Magnus med to gode indslag og en placering i det stærke felt som nummer 29.

Anders Lie

9. dec (indledende): Anders Lie var med på den danske 4x200m fri holdkap, som med tiden 6.54.88 satte ny dansk og nordisk rekord, og som kvalificerede sig til finalen i nat på en samlet 3. plads.
Det var en rigtig god holdindsats med stabile præstationer af alle 4 svømmere, hvor Sebastian Ovesen lagde ud med en ny PR på over 1 sek med tiden 1.43.93. Herefter svømmede Daniel Skaaning en tid på 1.44.01. På tredjeturen satte Anders Lie ekstra fart på med en tid på 1.42.64, overhalede de førende fra USA og afleverede stafetten til Frans Johannessen, som med tiden 1.44.30 kunne svømme finalepladsen hjem til Danmark.

vmk 0027. dec (finaler):
Anders Lie satte ny dansk rekord i VM-finalen i 200m fri med tiden 1.43.69!

Anders svømmede på bane 2 og havde den senere guldvinder liggende ved siden af sig på bane 1. Denne satte fart på fra start og Anders lod sig "lokke" med på dette udlæg, som gjorde, at Anders helt frem til 150m lå på 3. pladsen. Han måtte dog til sidst slippe taget, men havde alligevel kræfter nok til at svømme den danske rekord i hus. En rekord, som Mads Glæsner satte i de gode gamle platikdragter i 2009, og som nu endelig blev slået. Stort tillykke til Anders med finalen og rekorden.

Anders Lie

8. dec (indledende): Anders svømmede en ny PR i 50m fri, da han kom under de 22 sek med tiden 21.86. Anders har ikke svømmet 50m fri på kortbane i mange år så hans gamle PR var 24.95!, så den blev da eftertrykkeligt smadret. Tiden rækker ikke til videre avancement, men placerer ham på en 25. plads.

7. dec (indledende): Anders Lie svømmede 200m fri i ny PR og tæt på den danske rekord og svømmede sig højst overraskende i VM-finalen senere i dag på en delt 5. plads. Anders, som ikke har haft en noteret tid på kortbane, måtte svømme sit indledende løb blandt de langsomste svømmere i heat 1, men det påvirkede ikke hans præstation. Et hurtigt udlæg lod heller ikke til at påvirke ham, og med tiden 1.43.98 lå Anders længe i spidsen for løbet. Kun i de allersidste heat blev han overhalet af fire andre, men kom altså sikkert videre til finalen.

4x50m fri mix. Farum Svømmeklub var repræsenteret med begge herresvømmere i denne mix-holdkap. Magnus Jákupsson havde førsteturen og svømmede tæt på PR med 22.33, hvorefter Anders Lie tog sig af 2. turen og satte ny flyvende PR med 21.20. Herefter var det Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann som afsluttede holdkappen. Den samlede tid rakte til en god, men lidt ærgerlig 9. plads, kun 5/100 fra en finaleplads.

Magnus Jákupsson

8. dec (indledende): Magnus svømmede 50m ryg i tiden 24.31, godt et halvt sekund over PR. Magnus har virket lidt tung i denne uge, hvilket han også selv sagde til TV2, og tiden rakte til en 21. plads og ikke den ventede semifinale.

6. dec (indledende): Magnus svømmede indledende 100m ryg i tiden 53.89 sek. Tiden var 0,6 sek langsommere end da Magnus for få uger siden vandt det danske mesterskab.
Ifølge Claus har Magnus haft lidt sygdom i kroppen, uden at dette dog er hele forklaringen. De tror begge på, at 50m ryg kommer til at gå bedre. Derudover er Magnus også på 4x50m fri mix onsdag.