Udskriv

Kvalifikation til OL og EJM, samt Dansk Rekord

.

andersogphilipDanish Open har for Farum Svømmeklub været et udbytterigt stævne. Cheftræner Claus Buus opsummerer og evaluerer på 5 dage i Bellahøj: "Vi har god grund til at være tilfreds med de resultater vi har opnået. Anders Lie forsvarede sin plads på OL-holdkappen og kan nu se frem til sin anden OL-deltagelse i karrieren. Philip Greve opnåede den forventede kvalifikation til EJM under A-kravet og Magnus Jákupsson forbedrede den Danske Rekord på 50m ryg."

Claus fortsætter: "Det overraskede os ikke, at Kevin Witt Christensen, trods 3 uger med en overbelastningsskade i skinnebenet og en lidt turbolent forberedelse op mod stævnet, satte personlig rekord i 50m, 100m og 200m fri. Kevin er der altid, når der er god konkurrence, og det må man sige, der var på 100m og 200m fri. Han viste, at man kan regne med ham, når der kommer OL-kvalifikationer på spil i 2020.
magnus do2 Også Niklas Hedegaard udmærkede sig med en personlig rekord i 100m bryst som resultat af et flot teknisk arbejde. Der mangler lidt endnu, før det rigtig hænger sammen for Niklas, men det lover godt for kortbane sæsonen og en kvalifikation til VM-K i Canada."

Magnus og Kevin avancerer på baggrund af deres resultater fra Great Danes til Vikings, og Niklas udtages til Great Danes. Farum Svømmeklub er nu repræsenteret med 6 svømmere i landsholdsregi. For Magnus, Kevin og Niklas giver det til sommer et par gode internationale stævner at slutte sæsonen med.

"Alligevel har stævnet ikke været perfekt for os - men vi havde heller ikke været ambitiøse nok, hvis alt var lykkedes. Det lykkedes eksempelvis ikke, hverken for Magnus Jákupsson at kvalificere sig til EM eller for Daniel Christian at kvalificere sig til EJM. Begge viste gode tekniske fremskridt og satte personlige rekorder i sine primære løb, men ikke nok til en kvalifikation. Og ikke mindst Frederik Siem Pedersen, som måtte melde fra til Danish Open grundet en overbelastningsskade, der forhindrede ham i at svømme om OL-pladsen på 4x200m fri holdkappen.", fortsætter Claus Buus.

claus buus"Målet for Philip var at sætte personlig rekord i 100m bryst i en tid nær EM kravet, og det må vi erkende, at vi var en del fra at lykkedes med i denne omgang. Et flot teknisk arbejde er lagt i træningen, men der mangler fortsat noget rutine i løbet med den nye teknik.
Nu venter der en spændende træningsperiode frem mod sommerens topning, hvor vi i trænerteamet og sammen med den enkelte svømmer skal finde de næste skridt i processen
", slutter cheftræneren.