Udskriv

The Vikings til stævne i Marseille

.

Efter denne uges tilgang til klubben har Farum Svømmeklub pludselig to deltagere på det danske landshold, The Vikings. Og både Magnus Jákupsson og Frederik Siem Pedersen er med til denne weekends internationale stævne Meeting Open Mediterranée i Marseille.

Resultater kan (med lidt franskkundskaber) ses her: http://www.liveffn.com/cgi-bin/index.php?competition=30077

frederik siem pedersenmagnus jakupssonVi har forsøgt at få kommentarer til indsatsen fra de to svømmere, og kommentarerne kan ses ved at læse videre.

FSK: "Hvordan vurderer I indsatsen/resultatet holdt op mod forventningerne inden stævnet?"

Magnus: "Jeg har kørt meget hård træning her på det sidste, og synes at min krop føltes meget tung til stævnet. Jeg synes, at jeg kom mere i stævneform i løbet af stævnet og svømmer en meget fornuftig 100 ryg til sidst, taget i betragtning af, hvor jeg er henne i min træning."

FSK: "Frederik, du svømmer kun et løb til stævnet og melder fra til de 2 andre. Hvad skyldes det?"

Frederik: "Jeg svømmede kun et løb til stævnet, da jeg ikke følte min krop var 100% klar til de andre. Jeg har været tung og træt, specielt efter sidste uges stævne. Derfor aftalte med mine trænere, at det var bedre at stå over i de to løb, så jeg er helt klar til Danish Open om tre uger, hvor jeg skal forsøge at tage kravtid til VM.
Min 50 fri, som var det eneste løb jeg svømmede, gik desværre heller ikke helt som forventet, hvilket også var en medvirkende faktor til, at jeg afmeldte 100 fri. Jeg endte med at være en plads fra en B-finale med tidligere olympiske mester Anthony Ervin. Det blev så endnu mere surt, da bane 8 endte med ikke at møde op til finalen. Heldigvis har solen skinnet uafbrudt i de dage vi har været her, og poolområdet er klart det flotteste jeg nogensinde har set. Det var flere etager nærmest skåret ind i en klippe. Så jeg har nydt det, selvom jeg ikke har svømmet meget."

FSK: "Magnus, du svømmer næsten altid mange løb til stævnerne. Hvilke løb/discipliner fokuserer du mest på?"

Magnus: "Jeg har altid godt kunne lide at svømme flere discipliner og distancer, og synes at det er med til at gøre både træningen og stævnerne mere spændende, men 50 og 100 ryg er nok der, hvor mit fokus ligger."

FSK: "Der er Danish Trials om 3 uger. Hvordan vurderer I chancen for en VM-kvalifikation? Og i hvilke løb?"

Frederik: "Jeg vurderer mine chancer for at komme til VM som realistiske. Jeg fokuserer på 100 og 200 fri, hvor der i begge løb også er mulighed for holdkapudtagelser. Jeg tænker dog kun på at svømme efter de individuelle kravtider, da det er svært at have min VM skæbne i andres hænder. De individuelle kravtider er hårde, men jeg føler at hvis jeg rykker mit niveau på langbane, som jeg har gjort på kortbane, så er der klart mulighed for at de kan opnås."

Magnus: "For at jeg skal kunne kvalificere mig VM, vil det kræve en PR i både 50 og 100 ryg. Det er meget svært at sige, hvor hurtigt jeg kan svømme til Trials, men i 50 ryg vil det kræve en forbedring på 2/10 af et sekund. Det er bestemt ikke umuligt, men det bliver svært."

FSK: "Tak til jer begge og pøj pøj til Danish Trials."