Udskriv

Anders og Frederik mellemlandede i Doha på vej til Rio

.

En kort sammenfatning af VKM, skrevet af mentor og coach Thomas Janssonthomas-jansson

fr-an-fre-venterAnders Lie og Frederik Siem Pedersen er nu kommet et skridt nærmere, at udvikle sig til internationale svømmere gennem deres fremragende arbejde til VKM i Doha. Anders viste med sine resultater i 200 fri, at han fortsætter med at udvikle sig gennem sin træning i USA. Han har kapaciteten til at kvalificere sig både på 200m og 400m fri. Der mangler lige nogle få brikker i puslespillet, før en billet til Rio toner frem. Det samme for Frederik, som hovedsagelig har 100m og 200m fri på menuen. Frederik, som efter en lang sygdomsperiode, også præsterede et godt VKM.

De har begge to også en ekstra chance for at nå til Rio, og det sker, hvis Unionen fortsætter sin fokus på 4x200m fri holdet. Det kan synes som et ”must” nu, efter at holdet placerede sig i top 8 i verden til VKM.

Det næste skridt er, at de kvalificerer sig til VM i Kazan, som svømmes i den første uge i august 2015. Et VM, som ligger året før et OL, er et af de udvælgelseskriterier, der findes for at få muligheden for at booke en plads til holdkapper til Rio. Kun de 16 højst rangerende hold i verden kan svømme OL. De 12 bedste hold ved VM i Kazan er direkte kvalificeret til og derudover er der plads til 4 hold, som skal kvalificere sig på tider. Så det at være med i Kazan er meget vigtigt for at sikre en dansk plads!

Om ca. 15 måneder afgøres det, hvilke danske svømmere, der får lov til at rejse til Rio og hvis Danmark allerede har sikret sig en plads til holdkappen, så har både Anders og Frederik en stor mulighed for deltagelse.

I Farum Svømmeklub har vi flere kandidater til Rio, men de "hotteste" er Anders og Frederik. Men vi må ikke glemme, at Niklas Hedegaard, der denne gang kun var 7/10 sek. fra en VKM deltagelse, er fyldt med ønsker om revanche. Så man kan sammenfatte VM i Doha med, at det hele kan blive en stor fordel for Farum Svømmeklub.

Omega Timing Resultater      Se flere billeder