Udskriv

Anders og Frederik klar til at svømme VM

.

Omega Timing     Startliste danskere    Billeder

anders-frederikOnsdag 3. december begynder VM på kortbane i Doha, Qatar. Og de to Farumsvømmere, Anders Lie og Frederik Siem Pedersen, skal i vandet som de første danskere. 200m fri er stævnets første løb, og vi krydser fingre for, at begge leverer en god præstation. Torsdag skal begge svømmere nemlig svømme 200m fri igen, denne gang i Danmarks holdkap 4x200m fri, og det bliver spændende at se, om der er en finaleplads i det hold.

TV2 Play sender alle indledende afsnit kl. 7.30, og TV2 hovedkanalen sender alle finaleafsnit, hver dag kl. 16.00.

Vi har her dagen før dagen haft en lille snak med begge drenge om deres forventninger til stævnet.

anders-lieFSK:Hej Anders. Du ankom til Doha søndag direkte fra USA. Det er en lang rejse med en tidsforskel på 8-9 timer. Hvordan har du klaret dette?
Anders: Det er gået udmærket. Det var en lang tur, først 2 timer til Washington, 4 timers ventetid i lufthavenen efterfulgt af 12 timer til Doha. Men jeg syntes egentligt, det er gået okay med at vænne mig til det.
FSK:Hvordan er hotellet, poolen og hvad er dine forventninger til de 3 løb, du stiller op i?
Anders: Hotellet er lækkert og maden er fin, vi har dog ikke været i konkurrencepoolen endnu, men har kun hørt gode ting om den. Alle forudsætninger for at svømme hurtigt er til stede. Det er svært at sige hvordan jeg vil placere mig eller hvilke tider, jeg kommer til at svømme. Det er mit første kortbane staevne siden 2012, så jeg har ikke de store forventninger. Systemet i USA er lidt anderledes, der er ikke ligeså stort forkus paa december stævner (eller kortbane meter i det hele taget), som vi har i Danmark og resten f Europa.
FSK:Hvornår ser vi dig til stævne i DK igen?
Anders: Jeg håber på at I kan se mig til stævne i Danmark igen til sommer.
FSK:Tak for svarene og hav et godt stævne.

frederikFSK:Hej Frederik. Du ankom til Doha fredag aften. Hvordan er Doha?
Frederik: Ja vi kom fredag, faktisk som et af de første hold. Det har været super skønt at have 5 dage til at vænne sig til poolen og hotellet. Og så er der jo også lige en to timers tidsforskel, som vi lige skulle vænne os til. Doha er en sjov by. De prøver rigtig meget at lave den vestlig, og der er amerikanske fastfoodrestauranter og butikker over det hele. Der er også utroligt meget trafik i byen, og det kan tage mellem 20 og 40 min at komme fra hotellet til poolen. Det kan måske godt blive stressende under stævnet, men det må man være forberedt på.
FSK:Hvordan er hotellet og forholdene udenom bassinerne?
Frederik: Hotellet er super. Her rigtig lækkert og rent, maden er super med masser at vælge i mellem og servicen er helt i top. Samtidig er her lige det ekstra, der gør det dejligt. Her er jacuzzi, sauna, pool, dampbad mm. Det virkelig lækkert, og det er ikke meget, man forlader hotellet, da der udenfor ikke er så lækkert.
FSK:Hvordan er bassinerne? Har i trænet i konkurrencepoolen?
Frederik: Bassinerne er virkelig gode. Udsvømning/opvarmnings bassinet har 20 baner, så det er jo rigeligt. Jeg var i konkurrencepoolen for første gang i dag. Den er super lækker og med en sjov feature, der er elektroniske undervands vendetavler til de lange løb. Det er første gang, det bruges i konkurrence. Man bliver næsten helt ked af, at man ikke skal svømme 1500 fri ;). Det eneste minus er, at vandet i konkurrencepoolen er meget koldt. Vi har også en plads til massage og udstrækning. Fordi vi var et af de første hold, har vi nok den største plads af alle. Det er lidt sjovt, at lille Danmark har mere plads en USA ;).
FSK:Du stiller op i 200 fri, 4x200fri og i 100 fri. Hvad er dine forventninger til de 3 løb?
Frederik: Det er korrekt. 200 fri onsdag, 4x200 fri torsdag og 100 fri lørdag. Jeg har selvfølgelig forventninger om, at jeg laver de bedste løb nogensinde, altså personlig rekord. Jeg har ikke sat målet ind efter nogen specielle tider, men vil bare gå ned og give den alt, hvad jeg kan og nyde hvert et sekund, jeg er hernede. I forhold til placeringer så er det meget svært at vide. I 200 fri er det kun de 8 bedste, der går videre så bliver nok svært. I 100 fri er der 16, der går videre til semifinale, så der er måske en mulighed, men jeg vil ikke sige, det er et mål. Jeg kan sagtens være tilfreds uden at gå videre. Til gengæld tror jeg, at alle os fire drenge i 4x200 fri er meget opsat på, at den skal i finalen. Der bliver tæt kamp, og det er altid svært at forudse holdkapper, men vi håber på det og svømmer så stærkt, vi kan.
FSK:Tak for svarene og hav et godt stævne.

IMG 0049