Udskriv

Hemmeligheden bag succesen!

Skrevet af Lasse B. Poulsen .

14medaljer Farum Svømmeklub fik ved DM i Odense i starten af juli en af de bedste præstationer nogensinde i klubbens historie. Det blev til 3 individuelle mesterskaber, 4 andenpladser, 5 tredjepladser samt 2 mesterskaber i holdkapper.

Hvad ligger der mon bag disse præstationer? En hemmelig trylledrik brygget af en troldmand i kælderen under Farum Svømmehal?

Desværre nej! Forklaringen er heldigvis mere enkel.

Der verserer i dansk svømning mange rygter om Farum Svømmeklub og træningen i klubben. Et af dem er ”I træner ikke ret meget i Farum Svømmeklub!” eller ”I træner jo næsten ikke ude i Farum!”. Intet kunne være mere forkert. Man bliver ikke en god svømmer eller for den sags skyld en hurtig svømmer, hvis man ikke træner. Men i Farum tror vi på, at ”rigtig træning” er vigtigere end ”meget træning”, som ofte er en bevidstløs fokusering på, at jo flere meter man svømmer, jo bedre er træningen. Vi tror på, at en individuel tilpasning af træningsmetoder og træningsmængder er den rigtige metode. VI tror på, at hvile og restitution er en vigtig del at træningen, og at der skal være en balance mellem antallet af træningstimer og antallet af restitutionstimer, for at resultatet bliver godt. Vi tror på, at der skal den rigtige kost til for at kunne træne optimalt. Vi tror på, at der skal være den rigtige balance i dagligdagen, det være sig mellem uddannelse eller arbejde, træning, fritid og familieliv før man kan yde optimalt.

Svømning er en individuel sportsgren. Holdkapper er ikke en holdsport, det er 4 uafhængige individuelle præstationer lagt sammen. Derfor skal træningen være individuelt tilpasset den enkelte svømmer. Det kræver plads, meget plads, for der kan ikke gennemføres individuel træning, hvis der ligger 6-8 svømmere pr. bane til træningen. Det gør der ikke i Farum Svømmeklub, for vi har den plads, der er nødvendig for at kunne gennemføre vores træningsfilosofi. For vores topelite findes der træningspas, hvor de har en bane hver, hvilket betyder helt optimale træningsforhold.

Træning er ikke kun træning i vand. Det er også landtræning, styrketræning, smidighedstræning, udstrækning, yoga, mentaltræning og meget andet. Konditionstræning behøver ikke altid foregå i vandet, en crosstrainer i et fitnesscenter giver et hurtigere resultat ved færre træningstimer end at svømme sig i samme form.

Savner du dette i din hverdag som svømmer, så lad os tage en uforpligtende snak, for at se om Farum Svømmeklub kan tilbyde dig det, som du har behov for, for at kunne udvikles yderligere som svømmer. Vi ved, at vi kan, men kom ikke til Farum, fordi du tror, at vi ikke træner!