Udskriv

14 DM-medaljer til Farum

.

14medaljerEt helt fantastisk DM for Farum Svømmeklub sluttede i lørdags med 14 medaljer i alt. Med billedet af de flotte medaljer, som ses her til venstre, gør cheftræner Claus Buus status over mesterskabet.

 

“Det blev ikke en afslutningsdag, som endte helt som vi havde håbet, med resultatet 2 sølvmedaljer og en diskvalifikation på 4x100m holdmedley. Vi havde håbet på at afslutte DM med 3 danske mesterskaber på sidste finaledag, men sådan skulle det altså ikke gå. Vi lå ellers statistisk til at vinde medalje på alle gennemførte finaler, som vi havde stillet op i. Diskvalifikationen på 4x100m holdmedley satte en stopper for det. Dog kan vi glæde os over et helt fænomenalt godt DM for Farum.” sagde cheftræner Claus Buus efter lørdagens finale.

 Cheftræneren ser tilbage på DM her 3 dage efter og fortsætter:

“Jeg er vildt imponeret over, hvad vi har formået ved dette DM. 14 seniormedaljer fordelt på 4 seniorsvømmere og 1 årgangssvømmer. Et kæmpe comeback for Frederik Siem Pedersen, der blev dansk mester på 50m og 100m fri, og var på holdet der vandt både 4x100m og 4x200m fri. Frederik har i denne sæson arbejdet hårdt og målrettet på dette comeback. Det er fedt at se, at vores koncept har hjulpet Frederik tilbage, og at vi kan samle vores seniorsvømmere til at præstere på højt niveau.
Det er også dejligt igen at have vores OL-deltager Anders Lie hjemme til et stævne. Han bibringer klart med god energi til holdet, og tog udover de to holdkap-medaljer også 2 sølv og 1 bronze.  Den samme medaljehøst havde Niklas Hedegaard, igen en udmærket præstation, selvom Niklas ikke selv var helt tilfreds. Vores holdkap præstationer var nær dansk rekord på 4x100m fri og tiden på 4x100 holdmedley, hvor vi blev diskvalificeret, var kun 1 sekund fra. Det er slet ikke urealistisk, at Farum kan sætte sig på disse danske rekorder i nær fremtid.”

Af andre præstationer fremhæver cheftræneren Kevin Witt Christensen og Daniel Christian.
“Kevin greb uden tvivl sin chance og blev, for mange, overraskende dansk mester på 100 ryg. Han spillede ligeledes en stor rolle på vores holdkapper, hvor han på imponerende vis svømmede 0.51.34 på førsteturen på 4x100m fri. Daniel svømmede fantastisk i ugen inden ved Danske Årgangsmesterskaber, men målet var at svømme endnu hurtigere ved DM og naturligvis svømme sig i en A-finale. Det lykkedes og det gav endda 2 seniormedaljer af bronze.”

Farum startede i foråret pigeprojektet Farum Girl Squad, som led i at løfte pigemiljøet i Farum, som står lidt i skyggen af drengenes succes.
“Jeg tror på, at vores juniorpiger er blevet bemærket ved DM, men ikke for toppræstationer i stil med drengenes. De havde derimod stævnets fedeste T-shirt med det pink Girl Squad logo på ryggen. Pigerne har gjort et rigtig godt arbejde i forberedelserne på deres første DM og alle 4 piger leverede flotte resultater. Særligt har holdkapperne været et mål, hvor de med forbedring af egen præstation sammen skulle løfte niveauet på holdkapperne. Det gik som forventet, og pigerne lykkedes med opgaven – og derudover har de fået en masse god erfaring og viden om dansk topsvømning.”, siger træner for projektet Annelouise Dolleris.

Årgangssvømmerne Daniel Christian og Philip Greve deltog begge i DM, trods at de begge i ugen inden deltog ved Danske Årgangsmesterskaber i Bellahøj og skal deltage i Nordiske Årgangsmesterskaber i den kommende weekend. Det har for dem været en stævneperiode på over 2 uger. Om det udtaler Claus Buus:

“For Daniel og Philip er der langt mere på spil end et DÅM og et NÅM. De deltog begge sidste år ved NÅM i Reykjavik, men vores blik er rettet frem mod EJM, som for dem begge er et mål de næste 2 år som juniorer. For at løfte deres niveau deltog de i DM for at konkurrere mod de bedste danske svømmere uanset alder. Daniel formåede helt efter planen at løfte sit niveau, og han er nu ikke langt fra kvalifikationskravet til EJM. Philip har svømmet godt over disse mange dage, med flere personlige rekorder, men vi har ikke helt ramt hovedet på sømmet. Det må vi tage med os som læring til næste gang. Nu venter der ham et NÅM i Bellahøj.”

Daniel og Philip kan følges ved Nordiske Årgangsmesterskaber i Bellahøj den 12.-13. juli.
Anders Lie kan følges ved EM på langbane i Berlin fra den 18.-23. august.