Udskriv

EKM 2013 i Herning

.

Resultater       Billeder

Søndag 15-12-2013:

IMG 0064Søndag var sidste dag til EKM og det har været en helt forrygende oplevelse at være med til. Efter finalen var FSK med på lille tur "back stage", for at se hele opbygningen. Se billederne fra denne tur via linket herover. Se også diverse indlæg på vores Facebook side www.facebook.com/farumsvommeklub.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag 14-12-2013:

DSC 0064Lørdag formiddag var Niklas Hedegaard i vandet to gange. Først i 50m brystsvømning. Det så meget godt ud, og tiden på 27.90 var en god morgentid, et lille stykke over PR. Tiden rakte til en 41. plads. Det andet løb var 100m medley, hvor Niklas med tiden 55.64 også gik lidt over PR, og fik en 28. plads. Ingen af tiderne rakte til at gå videre, men det havde nok også været lidt for optimistisk at tro på.

Det har virket som om, at flere af de danske svømmerne, som ikke har så meget international stævneerfaring, har haft lidt svært ved at præstere til stævnet. Ifølge Niklas selv synes han ikke, at det har påvirket hans præstationer. Som han siger: "Jeg har jo gået nogle af de hurtigste morgentider nogensinde til dette stævne".

Og det er jo også rigtigt at de tider, som svømmerne kvalificerede sig med, er tider der blev svømmet i finalerne om aftenen til DKM, og ikke morgentider.

Fredag 13-12-2013:

Torsdag aften stod det klart at Niklas Hedegaard ville få endnu et løb, nemlig 4 x 50m holdmedley mix fredag formiddag. Landstræneren vurderede at Niklas ville være den hurtigste brystsvømmer. Desværre var der ikke fokus på at pigerne også skulle levere varen, og derfor kom holdkappen ikke videre fra indledende. Niklas tid på 50m brystdistancen var 27.53.

Som det ses på billedet var der flot opbakning til Niklas fra de fremmødte svømmere fra Farum Svømmeklub.

 

Torsdag 12-12-2013:

HV1A2060Torsdag formiddag var Niklas Hedegaard i vandet i 100m brystsvømning. Det var et løb, der ikke forløb helt som planlagt og tiden 1.0015 rakte til en placering som nr. 38. Løbet så lidt "stift" ud, og der kom ikke rigtig det flow i det, som vi så for 4 uger til DKM.

Vi fangede Niklas efter løbet og han sagde: "Det var tungt, mine lår er ret mærkede efter løbet. Det er mit hurtigste morgenløb nogensinde, men det var bare ikke nok. Mine forestillinger oppe i hovedet var også lidt noget andet."

Ifølge Niklas var det dog en fantastisk oplevelse at være med i Boxen i Herning, og Niklas får chancen igen på lørdag i både 50m bryst og 100m medley.

 

Onsdag 11-12-2013:

herning2013Så er der kun kort tid til, at vi skal overvære den største svømmebegivenhed i Danmarks historie, nemlig EKM i Herning. Danmark har aldrig tidligere arrangeret et internationalt mesterskab, men nu sker det. De sidste 10 dage har man bygget hele to bassiner i Jyske Bank Boxen i Herning, og fyldt dem med vand.

Hele 29 danske svømmere er med i Herning, det absolut største antal til et internationalt mesterskab. Og heriblandt har vi Niklas Hedegaard fra Farum. Ham følger vi selvfølgelig tæt her på siden i løbet af de næste 4 dage.

Torsdag skal Niklas svømme 100m bryst, favoritdistancen, som han vandt suverænt til de danske mesterskaber for knap 4 uger siden. Niklas svømmede den gang for første gang i karrieren under 1 minut, helt præcist 0.59.67. Den tid skal helt sikkert være bedre, hvis Niklas skal videre fra de indledende heats og komme blandt de 16, der skal i semifinale.

Følg det hele på TV2, som sender både indledende og finaler på hovedkanalen de fleste dage. Vi følger med her også, forhåbentlig også med gode billeder og en kommentar fra Niklas efter løbene.