Udskriv

Vellykket stævne i Zagreb

.

ZagrebFra torsdag til mandag kunne man finde en lille gruppe danskere iført Farum trøjer i Kroatiens hovestad Zagreb. Formålet var at svømme til stævnet Golden Bear, eller som det hedder på kroatisk, Zlatni Medvied. Stævnet blev brugt som en perfekt sidste forberedelse inden DM-L, som er sæsonens hovedmål. Mange andre svømmere har tidligere fundet vej til selvsamme stævne, og stævnerekordholderne er næsten udelukkende  verdensrekordholdere og olympiske medaljevindere.

Se flere billeder her.

Selvom der ikke var helt så mange verdenstjerner, som tidligere år, hvilket egentlig passede vores niveau fint, så kunne man på startlisten finde Gerhard Zandberg (tidligere verdensmester og 3x bronze i 50 ryg), Sanja Jovanovic (verdensrekord på 50 ryg kortbane og utallige EM medaljer) og sidst men ikke mindst Cameron van der Burgh (OL-guld i 100 bryst og verdensrekord på 50 og 100 bryst både kort og langbane). Det var for alle en stor oplevelse at se så dygtige svømmere i aktion.

Farum havde sendt fem svømmere afsted til Kroatien sammen med to trænere. Svømmerne gjorde det rigtig fornuftigt i de noget nær perfekte forhold. Vejret var super med temperaturer oppe i nærheden af 30 grader med høj sol både lørdag og søndag. Her en lille gennemgang af de 5 svømmere:

Annelouise Dolleris: Har haft en rivende udvikling de sidste par måneder til træning, hvilket også er begyndt at vise sig til stævner. Starter godt ud og sætter PR med 2 sek i 200 fri med tiden 2.10.86 og får en flot 6. plads. Der blev også sat en lille PR i 50 fri hvor Annelouise for første gang går under 28 med tiden 27.96. Slutter desværre med en ærgerlig 100 fri, 6/10 over pers, hvor en kedelig forkølelse spillede ind. Men rigtig flot stævne, hvor man virkelig kan se forbedringer på det, vi har arbejdet med de sidste to måneder. Jeg glæder mig rigtig meget til at se Annelouise svømme til DM-L, hvor jeg er sikker på der er flere PR'er i hende.

Maria Bastiansen: Har haft en svær periode i en længere periode nu. Desværre var 800 fri og 200 fri også et stykke fra PR, men det blev dog kompenseret af en flot bronzemedalje i 800 fri. Til gengæld skete der noget med Maria om søndagen. Her svømmede hun det bedste svømning i lang og lavede to rigtig flotte tider i 400 fri. Specielt i finalen med tiden 4.39.28, som kun var små 2 sek fra PR. Her var der også et spurtopgør om tredjepladsen, som desværre ikke gik Marias vej, men det blev en flot fjerde plads. Det tegner derfor rigtig godt for Maria fremadrettet, hvis hun kan holde den stil frem mod DM-L.

Niklas Hedegaard: Landede for en uge siden fra USA på antibiotika og har været rigtig tungt svømmende siden. Det viste sig også til stævnet, hvor hverken 50 bryst, 100 bryst eller 200 im rigtig kom til at sidde. Niklas viste dog rigtig god moral, og ser nu frem mod DM-L. Jeg er sikker på at 3 ugers nedtrapning er lige det Niklas har brug for, for at svømme hurtigt til DM. 

Lasse Lykke Nielsen: Han er Helsinge/Farum svømmer og havde et rigtig godt stævne, med to sølv og en bronze medalje for juniorer og 3 senior finaler. Specielt 50 fri, hvor Lasse satte PR med 2/10 var rigtig flot svømmet. 100 fri blev det næsten også til en pers, kun 2/10 over og 200 fri viste han også rigtig gode takter her 3 uger før sæsonens højdepunkt. Så rigtig flot svømning af Lasse, som dog skal lære at komme ud af sin "comfort zone" i sine løb, og prøve noget nyt.

Niels Breum Hansen: Han er også Helsinge/Farum svømmer og havde et lidt blandet stævne. Noget allergi drillede også Niels under stævnet, men alligevel fik Niels sat et rigtig godt aftryk med fine tider i 50 og 100 fri lige i nærheden af pers. 50 fly var også et okay løb, mens 100 fly blev en lang kamp med ondt i armene. Men fint svømmet af Niels, som dog selv havde håbet på lidt mere. Jeg er sikker på at der nok skal være nogle personlige rekorder i Niels om 3 uger til DM-L.

Alt i alt rigtig fin svømning af svømmerne til Golden Bear. Jeg glæder mig til at se dem til DM-L, når vi har brugt de næste 3 uger på at finpudse teknikken og restituere de trætte kroppe. Jeg er sikker på det nok skal blive godt. Det var derfor 2 tilfredse trænere og 5 trætte svømmere, der vendte hjem til København i mandags fra et godt stævne.

Niklas og jeg fik en ekstra bonus med hjem fra stævnet, da vi søndag aften var ude og få en lang snak og en øl med OL-guldvinder Cameron van der Burgh. Han er virkelig en god fyr og det var rigtig spændende og lærerigt at tale med ham. Tror egentlig at alle på den ene eller anden måde lærte noget af ham. Der kommer mere om vores snak med ham inden for den næste uge. Kig derfor med på hjemmesiden.

Vi ses til DM-L.
Frederik