Udskriv

Træneren om "K2 til Østdanske Årgangsmesterskaber"

Skrevet af Christoffer Jørgensen .

I weekenden 3.-4. december var ni K2’ere til Østdanske Årgangsmesterskaber. Stævnet blev afholdt af A6 i Jyllinge Svømmehal og alt fungerede meget fint!

K2 er inde i en travl stævneperiode og har i den seneste tid været til rigtig mange stævner - drengene har endnu et stævne i næste weekend, nemlig MiniCup finalen. Herefter er det fortjent juleferie og stævnepause for en tid.  
Vi arbjeder altid efter at vi skal svømme stærkt og præstere til de stævner vi deltager i. Den seneste periode har dette været på en hård prøve - det at skulle sætte sig op weekend efter weekend er nemlig ikke lige til. Vi har, sammen med svømmerne, forsøgt at adsprede løb og discipliner for at prøve så meget forskelligt som muligt, holde gnisten til alle stævner og samle mest mulig erfaring.
 
I denne weekend betød det at flere svømmere havde fravlagt nogle af deres favoritløb, hvilket naturligvis påvirker medaljestatistikken. Men hvis vi tænker langsigtet, så er det ikke vigtigt hvor mange medaljer vi får til et årgangsmesterskab - Det vigtigste har været at vi får samlet så meget løbserfaring som muligt, afprøvet nye løbstaktikker og at vi har fået fyret den af i mange forskellige løb. Der blev svømmet stærkt og sat 82 % personlige rekorder ud af de 28 individuelle starter.  
 
Daniel Christian er normalt en medaljesluger, men havde bevidst valgt favoritdisciplinerne medley og 200 bryst fra og istedet valgt nogle af de løb / discipliner som han ikke har svømmet et stykke tid. En rigtig klog beslutning, som var med til at give Daniel udfordrende weekend og få prøve at svømme på yderbanerne, som er en uvant situation for Daniel.  
Generelt har Daniels startspring udviklet sig teknisk og han er blevet meget hurtig i sin reaktion. I 100 m fly, som jeg synes var Daniels bedste løb, svømmer Daniel med god længde på sine tag og laver en ny personlig rekord med 1.5 sek. – 1.05.2! Derudover svømmer Daniel en flot 100 bryst, med mere glid og med overskud til at øge frekvensen på hjemturen. En disk for 2 flyben ødelagde det lidt, men det ændrer ikke ved at det var et flot løb.
 
Mads Løgstrup Jørner havde en god weekend, som bygger på nogle gode træningsuger. Mads har generelt meget fokus på sine konkurrenter og deres præstationer frem for sin egen. Da vi aldrig kan styre hvad de andre kan og gør, så har vi forsøgt at arbejde med egne mål og det at have fokus på egen præstation. Den proces er svær, men Mads tog et skridt i den rigtige retning i denne weekend. I 200 medley viser Mads, med fokus på egen taktik, alsidighed og med en forbedret brystsvømning bliver det til stor personlig rekord – 2.31. Mads holdt også et højt niveau i alle holdkapper, bedst 27.8 på 4x50 fri!
 
Christian Sejr Aagaard fortsætter stabil fremgang og har på det seneste forbedret sin DPS (Distance per stroke) i både fly og crawl. Det er kommet i takt med at Christian har lagt større vægt på de tekniske detaljer i den daglige træning. Christian har en flot og naturlig rytme i sin fly og med en forbedret udholdenhed og et bedre tryk i armtaget slår Christian næsten 1.5 sek. personlig rekord i 100 fly – 1.12.5. I 200 fri disponerer han sit løb flot og slår knap 11 sek af sin tidligere personlige rekord.
 
Mia Ishøj Nielsen har det seneste ½ år udviklet sig rigtig meget i stævnesituationen – fra at være ekstremt nærvøs og nærmest hade stævner til at glæde (i hvert fald en lille smule) sig til sine løb. Mia har gjort fremskridt teknisk i sin crawl, hvor hun har fået bedre afslutninger i armtaget og er blevet bedre til at disponere sit benspark henover løbene. I 100 fri bliver det til en 2 sek. Personlig rekord – 1.09.1! I 200 medley svømmer Mia et super løb, med god streamline i fly og ryg, lange kraftfulde pull outs i bryst og en ”hidsig” hjemtur i crawl. Godt gået!
 
Malthe Letting træner både på K2 og K3 og er meget flittig i den daglige træning, hvor han arbejder selvstændigt og seriøst med sin teknikoptimering. I weekenden svømmede Malthe igen 100 og 200 ryg – god fremgang i det taktiske, hvor Malthe er blevet meget bedre til at disponere sine løb. Det var tydeligt at Malthe havde svært ved at holde niveauet sidst på dagen, hvilket formentenlig vil blive bedre når han får noget mere erfaring med længere weekendstævner og bliver lidt ældre.
 
Philip Alfred Greve har haft en dårlig optakt til stævnet med 7 sygedage indenfor de sidste to uger. Det betød åbentbart ikke det store for Philip - han har en evne til at være på når det gælder, uanset træningsbaggrund. I crawl har Philip arbejdet med en mere ”afslappet” crawl-teknik og det giver god bonus i 400 fri hvor det bliver til en 4 sek. personlig rekord, i 100 fri kommer han for første gang under minuttet og på 200 fri bliver det til 4 sek. personlig rekord.. I 200 medley leverer Philip også fin fremgang med højt teknisk niveau i alle 4 stilarter, hvilket giver en personlig rekord på 4 sek. – 2.28
 
Lasse Kriegel Skovrup havde en flot weekend, med stabil fremgang i sine tider. Det taktiske og tekniske er mere blandet. I 200 bryst får Lasse et meget længere glid på sin svømning og har fint overskud til at lukke den hurtig af på de sidste 50 m – flot! I 200 crawl svømmede Lasse taktisk klogt, mens teknisk arbejder vi fortsat med vejrtrækningerne ind og ud af vendinger, og generelt lave mindre ”voldsomme” vejrtrækninger.
 
Tillykke til alle svømmerne! Og tak til alle forældre der var med til at skabe en god stemning.
 
/Christoffer