Artikler

Udskriv

Generalforsamling 2018

.

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Farum Svømmeklub
onsdag den 31. oktober 2018 kl. 18.30 i FSU-lokalet i Farum Svømmehal.

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1) Valg af dirigent og referent, som også fungerer som stemmetællere
2) Bestyrelsens beretning for det forløbne år
3) Forelæggelse af det reviderede regnskab for det forløbne år til godkendelse
4) Behandling af indkomne forslag
5) Forelæggelse af bestyrelsens budgetforslag for det kommende år, herunder fastsættelse af medlemskontingent, til godkendelse
6) Valg af 7 medlemmer til bestyrelsen på følgende måde:
A: I ulige år vælges: Formand, 2 bestyrelsesmedlemmer, 2 bestyrelsessuppleanter samt en revisor.
B: I lige år vælges: Kasserer, 3 bestyrelsesmedlemmer, 2 bestyrelsessuppleanter samt en revisor.
7) Eventuelt
Opdateret med indkomne forslag, bestyrelsesvalg og forberedende dokumenter
Udskriv

Undervisningsstart udskudt til 3. september

.

Forsinkelse i udskiftning af vandbehandlingsanlæg betyder at undervisningen ikke kan starte 20. august som planlagt. Undervisningsstart udskydes til mandag den 3. september og svømmesæsonen forlænges med 2 uger til søndag den 16. juni 2019.

Beslutningen gælder al undervisning i begge bassiner.

Har du ikke tilmeldt dig den nye svømmesæson – vi tilbyder undervisning for både børn og voksne.

Se holdoversigten og tilmeld dig nu

Udskriv

Sebastian Føns Kauffeldt fratræder som træner pr 1. august

.

Det er med stor beklagelse at bestyrelsen har modtaget Sebastian Føns Kauffeldts opsigelse som træner i Farum Svømmeklub. Sebastian er 1 af 3 fuldtidsansatte trænere der i et team på 7 trænere varetager træningen af klubbens konkurrencesvømmere.
Sebastian har valgt at søge nye udfordringer i en anden konkurrencesvømmeklub pr. 1. august 2018.

Udskriv

Udskiftning i bestyrelsen

.

Lotte Dige er udtrådt af bestyrelsen og erstattet af 1. suppleant Jan Nielsen.

Lotte har valgt at udtræde af bestyrelsen og sponsorudvalget, efter at hendes datter har valgt ikke længere at svømme på konkurrenceniveau.

Vi takker Lotte for hendes frivillige arbejde og energi i sponsorudvalget og en tak for hendes tid i bestyrelsen.

Bestyrelsen
Farum Svømmeklub

Udskriv

12-dages træningslejr til Cypern

.

cyprus tourism logo

15 senior- og juniorsvømmere rejser torsdag den 8. februar, sammen med 2 trænere på træningslejr til Cypern. 2 seniorsvømmere vil tilslutte sig søndag, heriblandt OL bronzevinder fra de paralympiske lege i Rio, Jonas Larsen. Gruppen skal de kommende 12 dage nyde godt af udendørs træning med frisk luft, sol og varme, hvor træningen er målrettet forårets langbanestævner.

Cyprus Tourist Organisation har ydet tilskud til turen.

Sports Abroad har hjulpet med at arrangere turen.

SA Logo with Strapline

Udskriv

Coverbillede til dette års nye album med BisonBoys ;)

.

bisonboys

3 Farum herrer, Magnus Jákupsson, Kevin Witt Christensen og Philip Greve, tilbringer jul og nytår med Cheftræner Claus Buus på træningslejr i Sydafrika.

Formålet er kickstart på langbane sæsonen langt væk fra kulde og mørke.

Vi ønsker alle et godt nytår og en stor tak til vores sponsor Bison Byg ApS for at dette kan lade sig gøre.

Udskriv

2 Farum herrer til start på sidste dagen af EM

.

Søndag sluttede Europæiske Mesterskaber på kortbane i Royal Arena.
Magnus Jákupsson svømmede 50m ryg. Et løb hvor Magnus havde forhåbninger om at nå en semifinale. Der var desværre ikke rigtig noget der lykkedes i løbet og det blev til en tid noget fra personlige rekord og 3/10 sek fra kvalifikation til semifinalen.

4x50 medley holdkappen åbnede med Magnus Jákupsson i ryg og lukkede med Anders Lie i crawl. En lille mulighed for at holdkappen, med yderligere Tobias Bjerg i bryst og Daniel Steen Andersen i fly, kunne svømme sig i finalen. Men, intet gik som planlagt og alle 4 herrer svømmede et lille stykke fra det optimale. Uheldigvis gled Anders Lie i sit skifte og mistede fodfæste lige som han skulle sætte af. Det resulterede i at han sparkede ned i skamlen og svømmede de 50m fri med et åbent sår på foden. Alligevel viste han masser af speed på de sidste 25m. Anders var selvfølgelig skuffet over løbet og over hans EM generelt, hvor han gennem hele stævnet har svømmet lidt langsommere end forventet. Det var heldigvis rart at høre Anders bagefter sig til klubtræner Claus Buus og landstræner Dean Boles: ”Jeg skal mindst have et mesterskab mere på toppen... Så I kommer til at se mere til mig. Det her har bare givet mig mere blod på tanden”.

Anders Lie: 26 år gammel. Han er Dansk rekord holder på 200m fri. Han har deltaget ved OL i 2012 i London og i 2016 i Rio. Anders er bosat i USA hvor han siden 2013 har studeret psykologi og iværksætteri på Michigan State University. I august 2017 er Anders flyttet til Utah, hvor han har fået job som Account Executive. Anders har i hele perioden fra 2013 været hjemme og svømme med Farum til Danske mesterskaber. Så selvom meget af hans liv foregår i USA så er hans hjerte dybt forankret i Farum Svømmeklub.

Udskriv

Lørdag blev for Frederik Siem Pedersen en perfekt afslutning

.

Skal man sætte 3 ord på Frederik Siem Pedersens lørdag, så kunne det være ”Skidt – Okay – Perfekt”. Frederik startede lørdagen med at svømme indledende 100m fri i 48,36. Et løb noget fra det Frederik selv havde håbet på og også et stykke fra personlig rekord. Senere i samme afsnit svømmede Frederik anden turen i 4x50m fri mix holdkappen. Det lykkedes for holdkappen at svømme sig videre til finalen, med Frederik på 21,67 flyvende – et okay løb, som Frederik havde håbet at få mere ud af. I finalen om aftenen foran 4000 tilskuere fik Frederik kvartetten skudt i gang, med 21,95 på første turen og fast start. Klart det bedste løb for Frederik under dette EM. Endelig en synergi mellem Frederiks styrke og teknik. Perfekt afslutning på dagen og for ham EM på kortbane.

Frederik Siem Pedersen:
Frederik er 26 år. Han har tidligere deltaget ved VM på kortbane i Doha i 2014. Frederik studerer til dagligt Leisure Management i Roskilde og har derudover også et job som lærervikar i Herlev. Frederik har efter skader og sygdom endelig fundet en balance i livet, hvor det er muligt for ham at dyrke svømning på højt niveau samtidig med at han studerer. Vi håber, at den gode udvikling Frederik har været i de sidste 15 måneder fortsætter, så der kan komme flere internationale stævner på CV'et.

Anders Lie svømmede også 100m fri, og han lå på bane ved siden af Frederik. 48,51 svømmede Anders de 100m på – et stykke fra personlige rekord. Det bedste var da Anders med glimt i øjet i interview bagefter sagde: ”Nu har Frederik og jeg trænet og svømmet i samme klub siden 2009, så det kunne nu være rart, hvis vi kunne komme til at svømme mod nogle nye herrer, nu vi er til internationalt stævne”.

I 100m im (individuel medley) havde Farum ligeledes to herrer med. Niklas Hedegaard leverede endnu engang på et højt niveau, og svømmede 55,24. Et niveau Niklas ikke har haft siden 2015. Magnus havde sit første individuelle løb under dette EM. Med den gode 50m ryg Magnus havde i holdkap finalen i torsdags, så svømmede han ikke op til forventningerne i 100m im. Et ærgerligt løb, der på en god dag kunne have givet ham en semifinale plads.

Udskriv

Philip Greve blev en erfaring rigere

.

Philip Greve har svømmet sit sidste løb ved sit første seniormesterskab og EM på kortbane. En tid på 1.00,45 i 100m brystsvømning var et godt stykke over hvad Philip svømmede til DM på kortbane. Philip har i efteråret arbejdet med sin teknik for at forbedre udnyttelsen af sin styrke som han har udviklet over det seneste år. Efter analyse af løbet, kunne Philip gennem den proces sammen med træner Claus Buus finde de små fejl i løbet, som formentlig afgjorde udslaget. En meget brugbar og konstruktiv dialog mellem svømmer og træner, der gør, at de begge er enige om hvordan de skal gribe træning og teknik an i den træning, der kommer frem mod Danish Open i foråret.

Philip Greve:
19 år gammel og Dansk rekord holder på 50m og 100m brystsvømning på langbane. Finalist ved European Games i Baku i 2015. Philip går til dagligt i 4.g på Marie Kruses gymnasium. Philip er også træner i klubben, hvor han giver sin viden og erfaringer videre til de nye talenter i Farum Svømmeklub. Målet er OL i Tokyo i 2020 og første skridt på vejen bliver Danish Open i foråret, hvor Philip skal forsøge at kvalificerer sig til EM på langbane i Glasgow og dermed få endnu mere international erfaring som det han har fået under dette EM på kortbane.

I 50m fri for herrer, stillede Danmark med tre svømmere og de to af dem er fra Farum. Frederiks Siem Pedersen blev hurtigste dansker og med tiden 22,11, som var lidt langsommere end til DM, svømmede han sig ind som nr. 44. Anders Lie svømmede sig ind som nr. 58 med tiden 22.38 og noget langsommere end han har svømmet før. For begge var det brydningerne med vandoverfladen som drillede og ikke sad helt hvor de skulle. Det koster meget fart på en 50m, når vandmodstanden i starten og i vendingen bliver stor. De ser begge frem til 100m fri lørdag.

100m brystsvømning havde foruden Philip også deltagelse af Niklas Hedegaard, der endnu engang leverede et fremragende resultat. Niklas svømmede 58,97 og bliver dermed den 3. danske svømmer i historien der svømmer under 59 sekunder på distancen. Det havde været spændende at se Niklas i en semifinale med det fantastiske morgenløb, men desværre 4/10 fra semifinaledrømmen.

Udskriv

Magnus Jákupsson stempler ind i Royal Arena

.

Anders Lie var Farum svømmeren der startede dagen med 200m fri. Han var et stykke over personlig rekord og over hvad han havde håbet på. 1.46,19 blev tiden efter de 200m, som Anders ved dette mesterskab blot har som sekundær løb. Anders ser med glæde frem til 50m fri fredag og 100m fri lørdag.

Til finalen her til aften stemplede den sidste Farum svømmer ind. Magnus Jákupsson var blevet sparret hele dagen i håb om at holdkappen 4x50m medley mix, med forstærkning af Magnus og Pernille Blume i finalen kunne svømme sig på podiet. Missionen lykkedes næsten og holdkappen blev nr 5 med kun 3/10 fra medaljen og 2 sek hurtigere end i morges som var forbedring af den danske og nordiske rekord til 1.38.03.

Lidt om Magnus Jákupsson
Magnus er 23 år og fra Færøerne. Til daglig studerer Magnus til finansøkonom på Cphbusiness. Magnus har tidligere deltaget ved EM på kortbane i Herning i 2013 og Israel i 2015. Sidste år deltog han ved VM på kortbane i Canada. Han er Dansk rekord holder på 50m ryg og har flere rekorder i holdkapper sammen med de andre Farum herrer. Magnus kom til Farum Svømmeklub i 2015, da måden hvorpå vi i Farum tænker high performance med bl.a. involvering i egen udvikling, passede godt med det Magnus ville med sin svømning og karriere.

Udskriv

EM på kortbane er i gang i Royal Arena

.

Farum Svømmeklub er repræsenteret med Anders Lie, Niklas Hedegaard, Frederik Siem Pedersen, Magnus Jákupsson og Philip Greve. De 5 Farum svømmere skal over de kommende 5 dage, sammen med det store danske hold, konkurrere i bassinet i Royal Arena ved EM på kortbane.

En af de første Farum svømmere i vandet var 27-årige Niklas Hedegaard i 50m brystsvømning.
Niklas svømmede et fantastisk løb, hvor især hans imponerende start og undervands arbejde kom til sin ret. 27,01 klokker tiden på, da Niklas slår hænderne i kanten efter de 50m. Ny PR (personlig rekord) og 3/100 sekund hurtigere end til DM på kortbane i oktober. God start for Niklas, der som 27 årig stadig har masser af motivation og som i hverdagen gerne giver erfaring videre til de yngre svømmere i klubben. Imponerende arbejde med en personlig rekord på den helt store scene.

Lidt om Niklas Hedegaard
Niklas har i efteråret været på træningsophold i Gratz i Østrig hos Dirk Lange, for at få ny inspiration og for at samle nye oplevelser. Sjælen samler oplevelser ude i verden og denne gang i Gratz, men Niklas er stadig Farum Svømmeklub i hjertet og er altid som det først forbi svømmehallen i Farum når han er hjemme. Niklas var også til EM på kortbane i Herning for 4 år siden i 2013. Samtidig med træningsopholdet i Gratz og kvalifikation til EM, så har Niklas i efteråret været med til at starte svømmebrille-innovationen ”TheMagic5”, hvor man kan bestille svømmebriller, der er ”skræddersyet” til ens ansigtsform.

Philip Greve var også ude på 50m brystsvømning. Selve svømningen, som der virkelig er blevet arbejdet med siden DM på kortbane, var virkelig god, og Philip havde også selv en god følelse af løbet. Desværre sad vendingen meget lang fra ”skabet”, så både indsvømning, rotation og pull out kiksede. Så med det i mente, så var både Philip og træner Claus Buus tilfreds med løbet. Der er store forhåbninger til 100m bryst senere på ugen når vendingerne sidder som de skal.

Frederik Siem og Anders Lie kickstartede den danske herreholdkap på 4x50m fri. Med to hurtige tider af de to Farum herrer så lykkedes det for kvartetten, med yderligere Daniel Skaaning og Mathias Rysgaard, af sætte ny Dansk rekord med tiden 1.26,67. Samlet slutter de som nr. 11 kun 3/10 fra finalen. Både Anders og Frederik var glade for løbet og for at komme så godt i gang med stævnet. At det så også blev Danske rekord var bare perfekt.