Tilmelding til sæson 2017-2018

program2017 lTilmelding til sæson 2017-2018 er nu åben for alle.

Sæsonen begynder den 1. september.

Se vores program i en læsevenlig udgave her.
Eller hent en PDF udgave her.
Se holdoversigten her og holdbeskrivelserne her.

NS-mini 19. nov.

Se alt om stævnet her.

Udskriv

EM på kortbane er i gang i Royal Arena

.

Farum Svømmeklub er repræsenteret med Anders Lie, Niklas Hedegaard, Frederik Siem Pedersen, Magnus Jákupsson og Philip Greve. De 5 Farum svømmere skal over de kommende 5 dage, sammen med det store danske hold, konkurrere i bassinet i Royal Arena ved EM på kortbane.

En af de første Farum svømmere i vandet var 27-årige Niklas Hedegaard i 50m brystsvømning.
Niklas svømmede et fantastisk løb, hvor især hans imponerende start og undervands arbejde kom til sin ret. 27,01 klokker tiden på, da Niklas slår hænderne i kanten efter de 50m. Ny PR (personlig rekord) og 3/100 sekund hurtigere end til DM på kortbane i oktober. God start for Niklas, der som 27 årig stadig har masser af motivation og som i hverdagen gerne giver erfaring videre til de yngre svømmere i klubben. Imponerende arbejde med en personlig rekord på den helt store scene.

Lidt om Niklas Hedegaard
Niklas har i efteråret været på træningsophold i Gratz i Østrig hos Dirk Lange, for at få ny inspiration og for at samle nye oplevelser. Sjælen samler oplevelser ude i verden og denne gang i Gratz, men Niklas er stadig Farum Svømmeklub i hjertet og er altid som det først forbi svømmehallen i Farum når han er hjemme. Niklas var også til EM på kortbane i Herning for 4 år siden i 2013. Samtidig med træningsopholdet i Gratz og kvalifikation til EM, så har Niklas i efteråret været med til at starte svømmebrille-innovationen ”TheMagic5”, hvor man kan bestille svømmebriller, der er ”skræddersyet” til ens ansigtsform.

Philip Greve var også ude på 50m brystsvømning. Selve svømningen, som der virkelig er blevet arbejdet med siden DM på kortbane, var virkelig god, og Philip havde også selv en god følelse af løbet. Desværre sad vendingen meget lang fra ”skabet”, så både indsvømning, rotation og pull out kiksede. Så med det i mente, så var både Philip og træner Claus Buus tilfreds med løbet. Der er store forhåbninger til 100m bryst senere på ugen når vendingerne sidder som de skal.

Frederik Siem og Anders Lie kickstartede den danske herreholdkap på 4x50m fri. Med to hurtige tider af de to Farum herrer så lykkedes det for kvartetten, med yderligere Daniel Skaaning og Mathias Rysgaard, af sætte ny Dansk rekord med tiden 1.26,67. Samlet slutter de som nr. 11 kun 3/10 fra finalen. Både Anders og Frederik var glade for løbet og for at komme så godt i gang med stævnet. At det så også blev Danske rekord var bare perfekt.

Udskriv

Onlinetilmelding lukket frem til 22. december

.

Implementering af nyt administrationssystem betyder at onlinetilmeldingen er lukket frem til 22. december.
Du er velkommen til at kontakte os på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du har spørgsmål til vores hold og ønsker plads. Svartiden må forventes på op til 3 hverdage, da vi har travlt med implementering af det nye system.

​Det nye administrationssystem implementeres til glæde for både vores medlemmer, vores frivillige og vores ansatte. Vi har op mod 1000 medlemmer som skal flyttes fra det gamle system til det nye system. Den proces foregår manuelt og alle nuværende medlemmer skal overflyttes før vi kan åbne for onlinetilmelding.

Alle aktive medlemmer har fået tilsendt mail og udleveret seddel med vejledning til oprettelse af profil og tilmelding til sit hold i det nye system.
Processen kan blive forsinket, men vi håber snarest at kunne åbne onlinetilmelding i vores nye system.

Udskriv

Kandidater til bestyrelsen

.

På tirsdag den 5. december er der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling kl. 19.30
Læs indkaldelsen her

Ad dagsordenens punkt 1 foreslår bestyrelsen, at følgende vælges som dirigent og referent:
Dirigent: Michael Krüger
Referent: Jette Aagaard

Ad dagsordenens punkt 2 skal bestyrelsen oplyse, at følgende har meddelt deres kandidatur til bestyrelsen.
Kasserer: Martin Wagner
Bestyrelsesmedlem: Ulrik Olsen

Bestyrelsessuppleanter, der vælges to af følgende tre kandidater:
Camilla Sulsbrück, Tina Henriksen og Jan Nielsen

Udskriv

Ekstraordinær generalforsamling

.

Der indkaldes herved til ekstraordinær generalforsamling i Farum Svømmeklub

Tirsdag den 5. december 2017 kl. 19.30 i FSU-lokalet i Farum Svømmehal

Dagsorden for generalforsamlingen er:

 1. Valg af dirigent og referent, som også fungerer som stemmetællere
 2. Valg af kasserer, 1 bestyrelsesmedlem og 2 bestyrelsessuppleanter
  - Kassereren vælges for en 1-årig periode
  - Bestyrelsesmedlem vælges for en 2-årig periode
  - To bestyrelsessuppleanter vælges for en 1-årig periode

Ad punkt 2:
Kasserer Morten Jørgensen, Johnny Degnbol, Jesper Aarosiin Hansen og 2. suppleant Ilsabe Børsting har meddelt bestyrelsen at de ønsker at fratræde. 1. bestyrelsessuppleant Lotte Dige er trådt ind i bestyrelsen for en 1-årig periode i stedet for Johnny Degnbol.

Bestyrelsen består for nærværende af følgende:
Finn Hansen, formand
Michael Hansen, næstformand
Jákup Jacobsen, bestyrelsesmedlem
Lars Møller, bestyrelsesmedlem
Lotte Dige, bestyrelsesmedlem

Jf. § 12 i klubbens vedtægter skal bestyrelsen bestå af en formand, en næstformand, en kasserer, en sekretær og yderligere 3 medlemmer, i alt 7 medlemmer. Bestyrelsen mangler dermed ifølge vedtægterne en kasserer og et bestyrelsesmedlem. Endvidere mangler der to bestyrelsessuppleanter, som bestyrelsen foreslår vælges i samme ombæring.

Forslag til bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsessuppleanter skal indsendes skriftligt til bestyrelsen (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.), og være bestyrelsen i hænde senest den 28. november 2017, som er 7 dage før afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling, jf. § 8 i klubbens vedtægter.

Se de indstillede kandidater her

Udskriv

5 Farum-svømmere til EM på kortbane

.

ekm2017 kvalificeredeNår EM på kortbane afvikles i Royal Arena i København til december, bliver det med deltagelse af hele 5 svømmere fra Farum Svømmeklub.

Anders Lie
Magnus Jakupsson
Frederik Siem Pedersen
Philip Greve
Niklas Hedegaard

Greve Svømmehal har de seneste 4 dage dannet rammen om DM på kortbane, hvor mesterskabstitler og frem for alt EM kvalifikationer har været på spil. Her lykkedes det Magnus, Frederik, Philip og Niklas at kvalificere sig til EM. Foruden disse 4 herrer er også Anders udtaget, der til dagligt bor og træner i USA.

Tillykke til de 5 herrer

(På billedet ses fra venstre Philip, Magnus, Niklas og Frederik)

Udskriv

Ny bestyrelse efter generalforsamlingen

.

Efter den ordinære generalforsamlingen den 31. oktober 2017, har den nye bestyrelse i Farum Svømmeklub konstitueret sig på følgende måde:

Formand: Finn Hansen
Kasserer: Morten Jørgensen
Næstformand: Michael Hansen
Bestyrelsesmedlem: Johnny Degnbol
Bestyrelsesmedlem: Jákup Jacobsen
Bestyrelsesmedlem: Jesper Aarosiin Hansen
Bestyrelsesmedlem: Lars Møller

Referat fra generalforsamlingen vil være at finde på hjemmesiden i uge 45, vi skal lige have dirigenten til at skrive under på at alt er gået rigtig for sig.

Udskriv

Generalforsamling nr. 2 2017

.

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Farum Svømmeklub tirsdag den 31. oktober 2017 kl. 19.30 i FSU-lokalet i Farum Svømmehal på Hotel FC Nordsjælland, Farum Park 2, 3520 Farum. Dagsorden ifølge vedtægterne:

1) Valg af dirigent og referent, som også fungerer som stemmetællere
2) Bestyrelsens beretning for det forløbne år
3) Forelæggelse af det reviderede regnskab for det forløbne år til godkendelse
4) Behandling af indkomne forslag
5) Forelæggelse af bestyrelsens budgetforslag for det kommende år, herunder fastsættelse af medlemskontingent, til godkendelse
6) Valg af 7 medlemmer til bestyrelsen på følgende måde:
A: I lige år vælges: Formand, 2 bestyrelsesmedlemmer, 2 bestyrelsessuppleanter samt en revisor.
B: I ulige år vælges: Kasserer, 3 bestyrelsesmedlemmer, 2 bestyrelsessuppleanter samt en revisor.
7) Eventuelt
Udskriv

Farum Svømmeklub er fyldt 40 år!

.

40aarFarum Svømmeklub har drevet svømmeskole og konkurrencesvømning i Farum i nu 40 år. Utallige børn og voksne har gennem årene lært at svømme i klubben. Det er også blevet til mange flotte sportslige resultater med mange danske mesterskaber, danske rekorder og deltagelse ved de olympiske lege.

Farum Svømmeklub startede som en afdeling i Farum Idrætsklub i 1977. Dengang var det officielle navn Farum Idrætsklubs Svømmeafdeling, det blev dog hurtigt uofficielt til Farum Svømmeklub. I starten foregik svømmeundervisningen i den daværende svømmesal i Stavnsholthallen på Stavnsholtskolen. Det var dengang den eneste mulighed for at svømme indendørs i Farum Kommune. I begyndelsen fik man tildelt bassinet fire timer om mandagen – det var sådan det hele startede.

Udskriv

Klubmesterskab 2017

.

klubmestreKlubmesterskabet 2017 er afgjort. Dagens stævne er slut og vi kan hædre de 9 nye klubmestre.

Årets klubmestre

Herrer Damer
Senior Magnus Jákupsson
1474 point
Sofia Altoft
1398 point
Junior Rasmus Thode Møller
1048 point
Stine Saaby Schmidt
1105 point
Årgang Frederik Jørgensen
924 point
Dagmar Boeck
995 point
Børn Joshua Michael Pedersen
254 point
Helene Friis Fanø
361 point
Masters Simon Sønderup Jensen
1024 point
Ingen deltagere.

Se alle de gode billeder her.

Resultater

Klubmester damer
Klubmester herrer
Stævneresultat

Udskriv

Velkommen til sæson 2017-2018

.

Her finder du vores velkomstbrev, som er udsendt på mail til alle medlemmer, som har tilmeldt sig et hold i den kommende sæson. Hent eller læs velkomstbrevet her.

Sæsonen begynder fredag den 1. september 2017 og slutter mandag den 18. juni 2018.

I velkomstbrevet kan du læse om følgende emner:

 • Første gang til svømning i Farum Svømmehal
 • Forældre i svømmehallen
 • Mobiltelefoner og tablets i svømmehallen
 • Info om undervisning
 • Tips til forældre
 • Tips til motionssvømmere
 • Lidt om Farum Svømmehal
 • Lidt om Farum Svømmeklub

Velkommen til svømning i Farum.

Udskriv

VM Langbane i Budapest, Ungarn

.

vmlSå er verdensmesterskaberne på langbane i den ungarske hovedstad Budapest slut.

Farum Svømmeklub var også denne gang repræsenteret ved stævnet og igen var det Anders Lie, der viste de "blå" farver frem.

Lørdag, 4 x 100m fri Mix.
Anders havde sin sidste svømmetur til dette VM, da han var med på Danmarks mix-holdkap. Han havde førsteturen og svømmede 49.70, pånær 1/100 var det samme tid, som han svømmede i den individuelle 100m fri. Den samlede tid for holdkappen var 3.30.13, og det rakte til en samlet placering som nr. 10.

Udskriv

Open de Portugal 2017

.

portugal20173 svømmere og 1 træner har efter DML forlænget sæsonen og deltager som en del af det danske landshold i Open de Portugal 2017 fra den 20-23. juli.

Træner Claus Buus er sammen med Kevin Witt Christensen, Magnus Jákupsson og Philip Greve taget til Portugal, for at afslutte langbanesæsonen med et internationalt stævne.

Kevin Witt Christensen
Torsdag: 50m ryg. Indledende, 5. bedste tid på 26.85. Afmeldt til finalen.
Torsdag: 4x50m fri. Danmark vandt guld i tiden 1.33.57. Kevin var på første turen og svømmede 23.71.
Fredag: 200m fri. Indledende, bedste tid i 1.53.22. Finale, 3. plads og bronze i tiden 1.52.65.
Fredag: 4x100m fri. Danmark vandt guld i tiden 3.25.54. Kevin var på første turen og svømmede 50.38.
Søndag: 100m fri. Indledende, bedste tid i 50.69. Finale, 1. plads og guld i tiden 50.42.
Søndag: 4x100m medley. Danmark vandt guld i tiden 3.45.82. Kevin svømmede sidsteturen og svømmede i tiden 50.45.

Magnus Jákupsson
Torsdag: 50m ryg. Indledende, næstbedste tid i 26.07. Finale, 1. plads og guld i tiden 25.84.
Lørdag: 100m ryg. Indledende, næstbedste tid i 57.30. Finale, 1. plads og guld i tiden 56.43.
Lørdag: 4x50m medley. Finale, guld til Danmark og Magnus svømmede førsteturen 50m ryg i tiden 25.87.
Søndag: 4x100m medley. Danmark vandt guld i tiden 3.45.82. Magnus svømmede førsteturen og svømmede i tiden 58.11.

Philip Greve
Torsdag:
100m bryst. Indledende, bedste tid i 1.02.53. Finale, 2. plads og sølv i tiden 1.02.88
Fredag: 50m bryst. Indledende, næstbedste tid i 28.17. Finale, 2. plads og sølv i tiden 28.40.
Lørdag: 4x50m medley. Finale, guld til Danmark og Philip svømmede andenturen 50m bryst i tiden 27.63.

Stævnet kan følges live ved at klikke her.

Udskriv

3 ugers fornøjelige AquaCamps er slut

.

DSC01690 DSC01693 DSC01703 Fredag sluttede den sidste af 3 ugers AquaCamps, og denne uges 30 børn tog hjem med displomer, mærker og en god oplevelse rigere. I alt havde vi 96 børn på camp i de 3 uger, og at dømme efter både børnenes og forældrenes tilbagemeldinger har det været en stor succes. Vi glæder os allerede til næste år.

Se alle billederne fra de 5 dage her.

Torsdag var der også i denne uge "gang i den" både udendørs og indendørs: